Районна прокуратура-Пловдив  привлече като обвиняеми трима мъже - на 24

...
Районна прокуратура-Пловдив  привлече като обвиняеми трима мъже - на 24
Коментари Харесай

Кредитна измама в Пловдив: Повдигнаха обвинение на трима, завлекли 19-годишен с 19 бона

Районна прокуратура-Пловдив  притегли като обвинени трима мъже - на 24 години,  29 години, и 28 години за това, че в интервала от август 2022 година до юни 2023 г.  в съучастничество са измамили 19- годишно момче с 19 000 лева Престъплението е разкрито след извършена  акция на полицейски чиновници от отдел " Икономическа полиция " към ОД на МВР-Пловдив под надзора на РП-Пловдив.
Прочетете още
До момента е открито, че тримата мъже са взели участие в скица с изтегляне на онлайн заеми с непозната идентичност. Обвиняемите са вземали персонални данни от разнообразни жители. По този метод посредством мобилни приложения на избрани банки и посредством така наречен „ лицева верификация “ на клиента, изтеглили онлайн заеми в размер на 19 000 лева от името на потърпевшия мъж.

24 – годишният обвинен е арестуван от полицейски чиновници от ОД на МВР-Пловдив на 20 август 2023 година откакто е бил разгласен за търсене и се е  укривал в България. С разпореждане на наблюдаващия прокурор той е арестуван за период до 72 часа. Днес, 22 август 2023 година,  Районна прокуратура - Пловдив ще внесе искане в съда  за установяване на мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на него.

Спрямо другите двама обвинени  , арестувани на 03 август 2023 година, е взета мярка за неотклонение „ гаранция “ в размер на по 5000 лева за всеки един от тях.

Действията по следствието не престават, като се събират доказателства за други потърпевши лица.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР